2008/09/08

Să faci facultate, să nu faci facultate? that's the big question!

RESTANTEEE... numai să nu mori! Sunt cu ochii în carte 24 din 24 şi nu înţeleg nimic, materiile nu sunt făcute pentru mine, numai nu ne se face lipeala :P A trecut puţin timp de când nu am scris, de atunci s-au întâmplat lucruri MĂREŢE :X şi mai puţin măreţe. LA MULŢI ANI BABY!!!
Revin la restanţe. Refuz să spun numele facultăţii pe care o practic destul de 'facultativ':P dar suntem o gaşcă de ( prieteni ) 8 persoane şi avem aceleaşi materii imposibile de trecut. Profesorii spun pe faţă care e problema lor, noi la rândul nostru refuzăm să răspundem provocării. Suntem toţi muncitori ai acestei ţări şi ne displace ideea să aruncăm bani pe nişte examene care ne vor aduce o diplomă cu care ne-am putea şterge la... aşa. Stau dragii de ei în timpul examenelor şi ne privesc ( 400 de studenţi ) şi chicotează privindu-ne rând pe rând de parcă au juca X-0, 'tu treci, nu-mi place bluza ta... deci pici'. Se pune simplu problema, 'Datoria voastră e să plătiţi facultatea, pe noi nu ne întereasază care câţi bani are şi cât lucrează pentru banii respectivi, ( doar ) facultatea nu e obligatorie'. Să vă limpezesc minţile: sunt aproximativ 10 persoane care nu sunt tocmai din Oradea şi nu au bani crescuţi în copaci, aceste persoane plătesc 'ratele' facultaţii cu 2 zile după termen, mai sunt 10 zile până la începerea examenelor, ca atunci să fie toţi poftiti afară din sală. AU PLĂTIT, CE MAI VREŢI?!?! Sunt cu chitanţa dupa ei, doar că pe chitanţă nu scrie data si astfel ne asteptăm chiar şi noi în orice clipă să fim traşi în piept de această 'institutie publica'. Nici eu, nici alţii nu avem garanţia că nu vom fi scoşi din examen, iar dacă asta se va întampla, nu vom putea demonstra că noi am plătit poate cu un an înainte de termen... Un norvegian a spus lui Sebah: E ieftin să faci facultatea în Romania, dar pentru practică mă întorc în ţara mea, acolo sunt plătit de cel care mă instruieşte numai să învăţ, aici e invers! True.

1 comments:

Anonymous said...

E dureroasă facultatea din rOMÂNIA! Pe ei îi doare în 14 dacă tu ai plătit sau nu, oricum la anu' vine alt fraier, peste 2 ani altu', etc. Aşa că nu-i interesează dacă pierd 100 de elevi...
Da, facultatea e facultativă... dar dacă vrei un post bun îţi trebuie diploma aia nenorocită, pentru că fără ea nu faci nimic ( chiar dacă tu ai mai mult habar despre domeniu decât unul cu 2 facultăţi )!
Cât despre Arash ( ăsta fiind norvegianu' ) are dreptate. Facultatea e mult mai ieftină la noi decât pe alt undeva, dar problema apara când o termini! Aici trebuie să plăteşti medicii ca să-ţi faci rezidenţiatu', dincolo te plătesc ei pe tine!